PLANERADE KULLAR

Planerandet av nya kullar sker lång tid i förväg. Det är mycket som ska falla på plats inte minst tidsmässigt. En kull innebär förutom ca 2 månaders dygnet runt-passning minst ytterligare 2 månader före valpningen. En fodertik ska känna sig trygg hos oss och sedan ska löpet passas in i vardagslivet. Tiken är dräktig i ca 60-65 dagar och fodertikar är hemma hos sin ägare fram till ca 2 veckor innan valpning (regler för förflyttning av dräktig tik). Det är viktigt att tiken har en lugn och skön tid från mitten av dräktigheten och fram till valpningen så att mjölkproduktion och öppningsarbete går så smidigt som möjligt.

Nu är det dags att börja planera för LINAS första kull -

BULLERKULLEN

Lina Unic - min avelstik från Lönnebergakullen är avelsklar så när som på en officiell utställning (dispens i Coronatider) och ett DNA-test. Nästa löp väntas under senare delen av hösten 2021 och Lina kommer då att paras för första gången.

Hane är ännu inte helt bestämd men det finns planer för en fantastiskt trevlig kombination.

För dig som är intresserad av att veta mer eller kanske önskar anmäla intresse för en valp finns det möjlighet till kontakt via länk i menyraden.