PLANERADE KULLAR

Planerandet av nya kullar sker lång tid i förväg. Det är mycket som ska falla på plats inte minst tidsmässigt. En kull innebär förutom ca 2 månaders dygnet runt-passning minst ytterligare 2 månader före valpningen. En fodertik ska känna sig trygg hos oss och sedan ska löpet passas in i vardagslivet. Tiken är dräktig i ca 60-65 dagar och fodertikar är hemma hos sin ägare fram till ca 2 veckor innan valpning (regler för förflyttning av dräktig tik). Det är viktigt att tiken har en lugn och skön tid från mitten av dräktigheten och fram till valpningen så att mjölkproduktion och öppningsarbete går så smidigt som möjligt.

Nu är det dags att börja planera för LINAS andra kull - bråkmakarKULLEN hösten/vintern 2022-23

Lina Unic - min avelstik från Lönnebergakullen kommer att paras för andra gången. Den första kullen blev kanonfin och tiken Britta Unic har stannat i kenneln medan 4 hanar flyttat till nya ägare. Olle Unic bor i Falun med bibehållen avelsrätt.

Hane är så gott som bestämd men det fattas lite detalejr. Hoppas på en trevlig kombination med stabila Lina och en lättsam och tillgänglig hane.

För dig som är intresserad av att veta mer eller kanske önskar anmäla intresse för en valp i denna kombindation finns det möjlighet till kontakt via länk i menyraden.