• 2946idunvalparwebheader
  • 3318Loviswebheader
  • 3469IdunMannewebheader
  • 3537idunsimwebheader
  • 3685mannefarowebheader
  • 2043lovisvalpwebheader
  • 2520triowebheader

gruvfruns logo Välkommen till Gruvfruns Kennel

D/S Gårdshund

mammabjorn

Hos oss bedriver vi hobbyuppfödning av Dansk-Svensk Gårdshund i hemmiljö. Vi bor i Falun närmare bestämt på Elsborg - en del av Gruvans världsarvsområde beläget mellan centrala stan och gruvan.

Kenneln ägs av mig, Inger Santesson och sköts med god hjälp av min man Björn. Han har haft Schäfer och under lång tid arbetat som hundinstruktör och utbildat hundförare, tjänstehundar/bevakningshundar inom försvarsmaktens frivilligorganisation. Efter många år med tjänstehundar och tävling/träning på elitnivå är livet fullt av våra egna och andras gårdshundar. Björn är naturligtvis en stor tillgång och en av mina främsta mentorer när det gäller livet med hundar.

4159viwebhemsida

Intresset för gårdshundar började i och med köpet av min första gårdshund sommaren 2007, efter det så har det bara rullat på. Jag har följt Svenska Kennelklubbens Uppfödarutbildning i sin helhet. Den täcker följande områden; Anatomi - Avel - Parning/Valpning - Beteende - Hundmat - Juridik samt Uppfödarboken. Det gäng blivande uppfödare som hösten 2008 startade upp Svenska Kennelklubbens Uppfödarkurs i Dalarna har utvecklats till en ovärderlig uppfödargrupp som numera känner varandra väl och fungerar som stöd när det behövs.

All avel och Gruvfruns Kennels verksamhet sker i enlighet med Svenska Kennelklubbens (SKK) bestämmelser och i enlighet med Rasklubbens avelsstrategier och rekommendationer.

Målet med min uppfödning är att efter bästa förmåga värna Gårdshunden, den mentalt och fysiskt friska sunda lantras, som med sitt trevliga sociala sätt är till stor glädje för sina ägare under lång tid.

gruppforweb

Bilden på vår första kull med familjer är tagen i Alfta sommaren 2013 i samband med SKK utställning då vi också hade vår första kennelträff. Det var en härlig helg med strålande sol, roliga aktiviteter och många glada skratt. Vårt mål är att vara goda vänner och ett stöd i hundhållningen för dig som väljer att köpa hund från oss.

Välkommen att höra av dig om du vill veta mer -

 Inger & Björn Santesson